Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 23 2019
Senaste Nytt

Tusen nya studentbostäder i Spånga

Bild: Scharc Arkitektur
Bild: Scharc Arkitektur
Publicerad av
Henrik Ståhl - 15 nov 2013

En enig stadsbyggnadsnämnd har fattat beslut om att gå vidare med 1 000 nya studentbostäder i Spånga. Beslutet innebär att detaljplanen ställs ut för granskning och förväntas godkännas under 2014. Studentbostäderna kommer att byggas i två kvarter längs med Bromstensvägen, knappt en kilometer från Spånga pendeltågsstation.

Byggnaderna planeras som flerbostadshus i två kvarter med fyra till sex våningar uppförda i ett modulsystem. Varje modul utgör en studentlägenhet som har eget badrum och pentry. Lägenhetsstorlekarna varierar från 20 till 37 kvadratmeter.

– Jag är glad över att vi nu tar nästa steg i att omvandla ett industriområde till 1 000 nya studentbostäder nära både pendeltåg och bussar, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M). Studenter efterfrågar bostäder nära kollektivtrafiken. Från Spånga station tar det cirka en halvtimme till Stockholms universitet och KTH.

FAKTA

Byggherre: Prime Living

Upplåtelseform: Hyresrätter

Avstånd till pendeltåg: 800 meter till Spånga pendeltågstation

Parkeringstal: Ett parkeringstal på 2,0 cykelplatser per lägenhet

Marken är i privat ägo och är idag industrimark. Fastigheterna Ferdinand 8 och 10 ägs av Comodo Real Estate AB, och Ferdinand 14 ägs av Gelba Spånga AB.

Annons

Annons

Annons