Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 19 2019
Senaste Nytt

NCC bygger hotell på Karl Johan

Foto: NCC
Foto: NCC
Publicerad av
Henrik Ståhl - 20 dec 2013

NCC bygger ett hotell som ska utvecklas av Union Property Capital AS. Projektet, Karl Johans gate 12, genomförs som ett NCC Partnering avtal värt 250 miljoner kronor. Hotellet kommer att drivas av Nordic Choice Hotels.

Under senare år har NCC renoverat och byggt om delar av den äldsta delen av Oslo Centralstation, Østbanehallen, till hotell. Även här är det Nordic Choice Hotels som är hyresgäst.

Bygg- och renoveringsprojektet Karl Johans gate 12 omfattar en fastighet på Kirkegata 34 och stora delar av fastigheten på Karl Johans gate 12. De två byggnaderna som båda är från 1800-talet kommer att sammanlänkas. Den totala ytan är 9 600 kvadratmeter med en bruttoarea fördelat på 8 våningar inklusive källare. Hotellet kommer att ha 181 rum, bar/café och en stor restaurang.

Under en tre månaders designfas har byggare, byggmästare, projektledare, hyresgästen och NCC arbetat tillsammans. Genom detta designarbete har projektet utvecklats vidare och man har skapat en gemensam förståelse för behov, utmaningar och lösningar.

Bygget följer den norska byggstandarden TEK 10 med energieffektivitetsklass C.

Affären orderregistreras under fjärde kvartalet 2013 i NCC Construction Norge.

Annons

Annons

Annons