Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 18 2018
Senaste Nytt

Ikea bygger i Umeå

Bild: Ikea
Bild: Ikea
Publicerad av
Henrik Ståhl - 09 maj 2014

Nu lämnas bygglovsansökan in för Ikea Umeå som ska byggas på Söderslätts handelsområde i södra Umeå. IKEA varuhuset planeras till ca 30 000 kvadratmeter stort i två plan, ihopkopplat med Ikanos shoppingcenter. Fram till öppningen, som planeras till vintern 2015/2016, kommer cirka 150-180 medarbetare rekryteras till IKEA Umeå.

Ikea Umeå blir det tjugonde varuhuse för kedjan i Sverige. Den bygglovsansökan som i dag lämnas in beskriver ett 30 000 kvadratmeter stort Ikea varuhus i två plan som med ett atrium är ihopkopplat med Ikanos shoppingcenter. Det kommer att bli ett hållbart varuhus med energisnåla lösningar som t.ex. LED-belysning och varuhuset kommer att drivas av bergvärme och förnybar el från våra vindparker i Dalarna.

 – Med Ikea Umeå ökar vi tillgängligheten i en stor och växande region där det dessutom finns ett starkt heminredningsintresse. Vi har stora förhoppningar för varuhuset och ser också fram emot att utveckla Söderslätts handelsområde som är ett område med mycket potential, säger Håkan Svedman, landschef Ikea Sverige i ett pressmeddelande.

Markarbeten har redan inletts och Ikea räknar med att byggstarten för själva varuhuset kommer att ske under hösten 2014. Fram till att varuhuset slår upp portarna under vintern 2015/2016 kommer mellan 150 och 180 medarbetare rekryteras till Ikea Umeå.

 

Annons

Annons

Annons