Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Här är Sveriges snyggaste kontor

Foto: Arcona
Foto: Arcona
Publicerad av
Lars Bergström - 19 nov 2014

Arcona och Exengos har Sveriges snyggaste kontor 2014. Priset delades nyligen ut på seminariet Fastighetsmarknadsdagen på Grand Hotel i Stockholm.

- Det här betyder mycket för oss. Vi arbetar själva bland annat med att utveckla kontor och då är det viktigt att ha ett eget kontor som är representativt. Därför känns det extra bra att få den här utmärkelsen, säger Björn Lindahl, vice vd för Arcona.

Arcona och Exengo flyttade i våras in på Rehnsgatan 11 där Arcona arkitekter, BSK Arkitekter (som ingår i Arconakoncernen) och Exengo Installationskonsult tillsammans har skapat det 1 230 kvadratmeter stora kontoret i fastigheten Taktäckaren 2 som ägs av AxFast.

Av de ca 40 nominerade bidragen till Sveriges Snyggaste Kontor 2014 röstades Arconas och Exengos kontor fram som ett av de fem bidragen som fick flest röster. Vinnaren utsågs därefter av en kvalificerad jury, under ledning av Monica von Schmalensee, vd för White.

Juryns motivering lyder: ”Besökare till detta vinnande kontor hälsas av en välkomnande entré full med liv och rörelse. Råa materialval ger ett intressant intryck där konstruktion såväl som installation redovisas. Det är en arbetsplats där kontraster är A och O, där en dov färgskala i lobbyn ställs mot ett ljust och luftigt kontorslandskap med väl avvägda färgaccenter. En mix av ytor och funktioner stödjer deras flexibla arbetssätt på ett föredömligt vis. En varierad belysning skapar stämningsfull atmosfär i hela kontoret. Det är ett koncept som andas mod och skaparlust.”

Annons

Annons

Annons