Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, sep, 24 2017
Senaste Nytt

Semrén & Månsson i samarbete om skyskrapa

Bild: SOM
Bild: SOM
Publicerad av
Henrik Ståhl - 27 nov 2014

Nordens högsta byggnad kommer att ritas av Skidmore, Owings & Merrill (SOM). Till hjälp har det amerikanska bolaget nu utsett sin svenska partner och valet föll på Semrén & Månsson.

– Jag är mycket stolt och glad över att vi har fått förtroendet att stötta SOM i deras arbete. Vår roll blir att agera de lokala arkitekterna som ska lotsa dem genom de specifika lagar och byggnadsregler som gäller i Sverige. Det är ett spännande samarbetsprojekt som vi ser fram emot, säger Magnus Månsson, koncern-vd på Semrén & Månsson i ett pressmeddelande.

Semrén & Månsson, har egen erfarenhet av adaptionsprocesser och att ta hjälp av inhemska arkitekter och för att anpassa design och ritningar till landets byggnadsregler. – Vi har förståelse för hur det är att vara i SOMs läge, att vinna en tävling i ett land där man inte verkat innan är inte helt enkelt. Men vi kan lätt leva oss in i den rollen och hur man på lämpligaste sätt kan stötta och guida. Jag tror att det är en stor anledning till att vi blev valda som samarbetspartner, säger Magnus Månsson.

Den 230 meter höga skyskrapan Karlavagnstornet, som beräknas kosta 2 miljarder, ska stå klar 2019 och hela området omfattar cirka 200 000 kvadratmeter blandstad med tolv kvarter bostäder, kontor och butiker.

Samarbetsprojektet startat upp inom någon vecka.