Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 23 2019
Senaste Nytt

Nya bostäder vid Stockholms Stadion

Svea Fanfar byggs i direkt anslutning till Kungliga Musikhögskolan på Östermalm. Bild: Brunnberg & Forshed arkitektkontor
Svea Fanfar byggs i direkt anslutning till Kungliga Musikhögskolan på Östermalm. Bild: Brunnberg & Forshed arkitektkontor
Publicerad av
Annika Wihlborg - 19 dec 2014

På Östermalm, granne med nya Kungliga Musikhögskolan på Valhallavägen, byggs ett nytt hästskoformat kvarter med totalt drygt 360 bostäder och lokaler för butiker, restauranger och service. Samtliga lägenheter inryms i ett åttavåningshus, som till formen ska påminna om närliggande Stockholms Stadion.

Svea Fanfars utformning blir exklusiv och de boende erbjuds en rad servicetjänster som skapar komfort och sparar tid i vardagen. Kvarteret byggs i tre etapper, den sista etappen beräknas stå klar för inflyttning 2020. Inflyttningen i områdets andra etapp planeras till 2018.

Lägenheterna i Svea Fanfars första etapp är slutsålda och byggherren Convea planerar nu för områdets andra etapp, med 125 bostadsrättslägenheter. Ludmila Larsson, arkitekt på Brunnberg & Forshed Arkitektkontor, som står för etappens arkitektoniska utformning, har strävat efter att åstadkomma en kontinuitet i stadsmiljön som länkar ihop Svea Fanfar med Kungliga Musikhögskolan och övrig bebyggelse i området, däribland de gamla ridskolebyggnaderna från före detta Swartlings ridskola. Några av byggnaderna från den gamla ridskolan bevaras och integreras i den nya Musikhögskolan.

Konceptboende med bemannad reception

Svea Fanfar blir ett konceptboende med exklusiva materialval, flexibla lägenheter och det lilla extra för en kräsen urban målgrupp med höga krav på service. Kvarteret kommer att utrustas med en bemannad reception, ett utbud av servicetjänster som underlättar vardagen för de boende samt gemensamma utrymmen, däribland gym, lounge, konferensrum, övernattningslägenhet och festlokal. Kvarteret, som öppnar sig ut mot Östermalm, förses med höga portiker, franskinspirerade fönster och gemensamma gårdsutrymmen som frigör utrymme för avskildhet och umgänge.

 

Faktaruta, Svea Fanfar, nybyggnad av flerbostadshus på Östermalm, etapp 1

Byggherre: Convea 

Byggherreombud: Veidekke Bostad 

 

Arkitekt: Brunnberg & Forshed Arkiktektkontor 

 

Tidsplan: Beräknad inflyttning 2018 

 

Omfattning: 125 lägenheter

 

Projektkostnad: 250 miljoner kronor

Annons

Annons

Annons