Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, mar, 26 2019
Senaste Nytt

Midwinter Light Up lyser upp Nacka Strand

Publicerad av
Henrik Ståhl - 19 dec 2014

Den mörkaste natten på året, söndagen den 21 december 2014, äger Midwinter Light Up rum i Nacka strand. De gamla kontorshusen vid Nacka strands hamn förvandlas till en 5000 kvadratmeter stor ljusorgel som allmänheten kan fjärrstyra genom att gå in på thelightup.se. 

 På söndag 16.00 omvandlas de gamla kontorshusen vid Nacka strands hamn, Stockholms inlopp, till en monumental ljusorgel bestående av 95 fönster, 1818 LED-dioder förbundna med 1890 meter kabel som är kopplade till en dator.

Husens fönster kommer representera olika toner och ljus som allmänheten kan fjärrstyra genom att besöka thelightup.sevia sin mobil, dator eller läsplatta. Besökarnas kombinationer av ljud och ljus kommer tillsammans bilda en uppseendeväckande show som kan upplevas i realtid genom en livesändning direkt på webbsidan.

Midwinter Light Up är startskottet för Nacka strands förvandling – från ett trivsamt bostadsområde till en myllrande, levande och ny stadsdel – som lockar ny publik med uppförandet av nya bostäder, arbetsplatser samt planer för etablering av populära barer och restauranger.

Ett smakprov finns här

 

Annons

Annons

Annons