Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 20 2019
Senaste Nytt

Göteborgs Lokaler återupptar miljöcertifiering

Hjälbo centrum. Foto: Göteborgs Lokaler
Hjälbo centrum. Foto: Göteborgs Lokaler
Publicerad av
Lars Bergström - 19 mar 2015

Göteborgs Lokaler var miljödiplomerat fram till 2004 men lade sen ner diplomeringen under några år. Nu har bolaget tagit upp certifieringen och utbildat sju internrevisorer för certifiering enligt ISO 9001. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Ett skäl till att vi återupptog diplomeringsarbetet är att vi tycker dagens miljödiplomering är mycket skarpare, den sätter bättre och hårdare krav och har närmat sig ISO 14001, säger Manus Ranch, teknisk chef vid Göteborgs Lokaler. Vi ville gärna ha ett bevis på hur stort engagemang vi faktiskt hela tiden lagt ner på miljöarbetet.

Göteborgs Lokaler fick sitt nya diplom 2013 och blev åter omdiplomerat i december 2014. Den första diplomeringen sker av kommunens miljöförvaltning som granskar arbete och miljöplaner. Omdiplomeringen i vintras skedde av en tredje part oberoende av Göteborgs Stad. Varje år sker sedan en granskning av hur miljöarbetet fortskrider och utvecklas med omdiplomering vart tredje år.

Kvalitetscertifieringen enligt ISO 9001 är helt nytt för Göteborgs Lokaler. Arbetet påbörjades i oktober 2012.

– Vi har jobbat väldigt länge med våra verksamhetsplaner, men vi har inte haft strukturerade processer på det sätt som kvalitetscertifieringen kräver, berättar Magnus Ranch, som tillsammans med bolagets säkerhetschef Bo Säljö drivit kvalitetsprojektet. Nu har vi beskrivit ett antal huvudprocesser och utifrån dessa beskrivit hur vår verksamhet fungerar. Det är ett gigantiskt arbete som innefattat alla i bolaget. Vi har utbildat sju internrevisorer och i mars fick vi vårt kvalitetscertifikat.

 

Annons

Annons

Annons