Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jun, 25 2019
Senaste Nytt

Eskilstuna Kommunfastigheter sparar 20 procents energi

Eskilstuna Kommunfastigheter satsar på ett så kallat EPC-projekt med  Schneider Electric. Foto: Eskilstuna Kommunfastigheter
Eskilstuna Kommunfastigheter satsar på ett så kallat EPC-projekt med Schneider Electric. Foto: Eskilstuna Kommunfastigheter
Publicerad av
Lars Bergström - 15 apr 2015

Eskilstuna Kommunfastigheter AB  kommer att samarbeta med energispecialisten Schneider Electric för att uppnå målet att energieffektivisera med 20 procent fram till 2016.

Projektet är ett EPC-projekt (Energy Performance Contracting) vilket innebär att Schneider Electric ska hjälpa Kommunfastighet att nå 20 procents energibesparing till 2016, förbättra inneklimatet, uppdatera teknisk utrustning, minska akutunderhållet samt minska miljöpåverkan.

Många av Kommunfastigheters fastigheter har ett underhållsbehov.  Energi- och underhållsarbete är i behov av bättre struktur. Fastighetsbolaget har också satt upp högre energi- och klimatmål.

Fas två av energieffektiviseringsprojektet har nu inletts vilket innebär att analysen som gjordes i fas ett godkänts och att installationen nu kan börja.

– Målet med projektet är att uppnå energibesparingar, dels för miljöns skull och dels för att göra ekonomiska besparingar. säger Jan Helgesson, projektchef på Kommunfastighet.

Annons

Annons

Annons