Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, sep, 24 2017
Senaste Nytt

WSP förvärvar Faveo

Magnus Meyer, vd på WSP Norden och Knut Jonny Johansen, vd på Faveo. Foto: WSP
Magnus Meyer, vd på WSP Norden och Knut Jonny Johansen, vd på Faveo. Foto: WSP
Publicerad av
Tommy Ekholm - 01 jul 2015

WSP förvärvar Faveo, en aktör inom projektledning med 160 medarbetare i Sverige och 230 i Norge.

– Vi är mycket nöjda att få välkomna Faveo till WSP. Det ligger helt i linje med vårt tillväxtmål. Verksamheterna kompletterar varandra väl. Faveo med stark kompetens av projektledning inom anläggning och energi, och WSP med en ledande roll inom hus och anläggning, säger Magnus Meyer, vd på WSP Norden.

Faveo har cirka 400 medarbetare varav 160 i Sverige och drygt 230 i Norge. I Norge blir Faveo plattformen för ytterligare tillväxt och en strategi för detta kommer att tas fram inom kort. Förvärvet ligger väl i tiden då WSP nyligen avyttrade sina aktier i Multiconsult A/S, som börsintroducerades i slutet av maj. Förvärvet av Faveo blir startpunkten för WSP:s nya tillväxtstrategi för Norden och man letar nu efter förvärvskandidater i alla de nordiska länderna.

– På WSP har vi ett nordiskt fokus och med Faveo får vi nu en plattform på den norska marknaden för en strategisk och omfattande tillväxt med målet att bli den ledande aktören inom samhällsbyggnad i Norden, säger Magnus Meyer.

Kompetensutveckling av medarbetare är också en stark gemensam faktor. Både WSP och Faveo har fortutbildning för projektledare som man nu kommer att synkronisera och utveckla.

Faveos svenska verksamhet kommer att integreras i WSP Sverige under hösten 2015 och kommer att ledas av Mickey Johansson, affärsområdeschef WSP Management. För verksamheten i Norge blir Knut Jonny Johansen vd och Magnus Meyer blir styrelseordförande.