Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, feb, 22 2019
Senaste Nytt

Ny skyskrapa byggs i Hyllie

Bild: Malmö stad
Bild: Malmö stad
Publicerad av
Tommy Ekholm - 20 aug 2015

Hyllie förändrar Malmös silhuett med en 29 våningar hög skyskrapa. Nu har bygglov beviljats i stadsbyggnadsnämnden för det andra av Hyllies tvillingtorn vid stationstorget, den sista etappen i projektet Point Hyllie.

Det 110 meter höga huset placerar sig mellan Turning Torsos 190 meter och Malmös Lives 87 meter. Det blir den femte högsta skyskrapan i landet och det första som möter den som kliver av tåget och kommer upp på Hyllie Stationstorg. Huset hänger arkitektoniskt ihop med två mindre kontorshus och ett hotell på 65 meter.

29-våningshuset är avsett för kontor och blir arbetsplats på bästa pendlingsläge för mellan 1000 och 1300 personer. I markplan ryms en butikslokal eller restaurang.

Byggnaden ska stå klar under 2017.

– Med Point Hyllie visar vi än en gång att Malmö vågar sticka ut. På samma sätt som Turning Torso bidrog till att byggandet i Västra hamnen ökade, kommer detta att bli en skjuts för byggandet i södra Malmö. Över tusen arbetsplatser rakt ovanpå tågstationen blir ett fantastiskt tillskott för både staden och regionen, utan att generera stora mängder biltrafik, säger Karolina Skog (MP), stadsbyggnadsnämndens ordförande.

Annons