Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, sep, 21 2017
Senaste Nytt

Aula Medica tilldelas stålbyggnadspris

Bild: Tord-Rikard Söderström
Bild: Tord-Rikard Söderström
Publicerad av
Tommy Ekholm - 24 sep 2015

Cowi, Akademiska Hus, Wingårdh Arkitektkontor och stålentreprenören Normek vinner ännu ett pris för projekt Aula Medica. Vid en ceremoni i Istanbul mottogs utmärkelsen Award of Merit.

Karolinska Institutets nya aula tilldelades tidigare i år det svenska Stålbyggnadspriset. Nu vinner den spektakulära byggnaden ännu ett prestigefyllt pris.

European Steel Design Awards delas ut vartannat år av europeiska stålbyggnadsorganisationen ECCS för att uppmuntra och belysa kreativ användning av stål i design och i konstruktioner. Priset delas ut till en stålkonstruktion som har enastående kvaliteter både vad det gäller estetik, teknik, miljö och ekonomi.

– Utmärkelsen är ytterligare ett kvitto på de genomgående höga kvaliteterna i projektet. Priset är även ett erkännande av det hårda jobb i alla led, från byggherre, arkitekt, konstruktör och entreprenörer, som ligger bakom det enastående slutresultatet. Att vinna pris i europeisk konkurrens känns dessutom lite extra hedrande, säger Johan Ström, uppdragsansvarig på Cowi.

Karolinska Institutets Aula Medica rymmer en hörsal med 1 000 sittplatser, kontor för cirka 100 personer, 100 konferensplatser, två restauranger samt ett café. Här anordnas Nobelföreläsningar, vetenskapliga symposier, akademiska ceremonier och konferenser som samlar människor från hela världen. Aula Medica utsågs även till årets bygge 2014.