Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, sep, 24 2017
Senaste Nytt

At Six blåser nytt liv i Brunkebergstorg

Bild: AMF Fasttigheter
Bild: AMF Fasttigheter
Foto: At Six
Foto: At Six
Publicerad av
Tommy Ekholm - 26 okt 2015

Nu presenteras konceptet för livsstilshotellet At Six. Det första av två hotell som byggs vid Brunkebergstorg i Stockholm, i kvarteret Urban Escape.

Konceptet vilar på en samling modern konst och en inredningsdesign framtagen i samarbete med Londonbaserade Universal Design Studios. At Six är deras första projekt i Sverige. Hela hotellsatsningen sägs vara den största i Stockholms historia och för Petter Stordalens hotellkoncern Nordic Choice Hospitality Group den mest betydande någonsin.

Namnet At Six är en hyllning till hotellets adress, Brunkebergstorg 6. Med hjälp av ett nyskapande koncept som tar avstamp i konst och design ska ett tidigare slutet område återta sin forna position som citys mittpunkt. Förutom rum i världsklass och dygnet-runt-service innefattar hela hotellsatsningen ett tiotal barer, caféer och restauranger varav en tvåvånings takkrog med utsikt över Stockholms takåsar ingår.

– Att bo här är mycket mer än en övernattning. Den världsvana resenären som söker kvalitet och perfektion kan känna sig som hemma samtidigt som platsen och hotellet lockar den medvetne stockholmaren. At Six är en social mötesplats fylld med konst och design där våra hotellgäster kan bli både inspirerade och berörda, säger Anna Spjuth, vd och hotelldirektör, At Six.

Ambitionen med hela kvarteret är att öka Stockholms internationella attraktionskraft och samtidigt skapa ett mer öppet och levande city vilket blir möjligt med denna typ av verksamhet.

– Hotellen är en vital del i förverkligandet av kvarteret Urban Escape och skapandet av den tredje platsen. Platsen mellan hemmet och arbetet där människor kan mötas och utbyta idéer. En sådan plats blir allt viktigare i den urbana vardagen, säger Karolin Forsling, chef stadsutveckling och marknad på AMF Fastigheter.