Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, sep, 23 2017
Senaste Nytt

Concent utvecklar nytt hotell i Knivsta

Bild: Archus Arkitektur
Bild: Archus Arkitektur
Publicerad av
Tommy Ekholm - 28 okt 2015

Concent utvecklar ett stort modernt hotell med över 200 rum samt tre byggnader med hostelverksamhet i direkt anslutning till Knivsta station i Knivsta.

Med sina 13 våningar hamnar hotellet i blickfånget för tillresande och boende i Knivsta. Hotellet blir ett fullservicehotell med tyngdpunkt på kursverksamhet, konferenser och möten och rymmer 220 rum, restaurang och konferensavdelning. Byggnaden kommer också ge plats för café, gym/spa samt kommunala serviceanläggningar.

I anslutning till hotellbyggnaden utvecklar Concent ytterligare tre byggnader innehållande hostel samt faciliteter för att understödja de närliggande idrottsarenorna.

Med det strategiska läget i direkt anslutning till järnvägen och Knivsta Station är det möjligt för hotellgästerna att ta sig till Stockholm C på en knapp halvtimme, till Arlanda på 7 minuter och till Uppsala på 8 minuter.

Knivsta ligger mitt i tillväxtregionen Stockholm-Uppsala och är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Det nya hotellet placeras i fonden av Centralvägen och möter upp gång- och cykelbron som sträcker sig över spåren och bort mot resecentrum.