Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, sep, 23 2017
Senaste Nytt

Turning Torso fick prestigefyllt pris

Publicerad av
Tommy Ekholm - 23 nov 2015

Turning Torso tilldelades under högtidliga former CTBUH:s prestigefyllda ”10 Year Award”.

På plats på Illinois Institute of Technology i Chicago för att ta emot priset var HSB Malmös styrelseordförande Claes Caroli samt Jan Andersson, senior adviser på HSB Malmö, i sällskap med arkitekten Santiago Calatrava. – Turning Torso har vunnit flera priser genom åren och det är svårt att jämföra. Priser är som ens barn, man älskar alla. Den här utmärkelsen slår dock det mesta och vi är enormt stolta, säger Claes Caroli.

Utmärkelsen ”10 Year Award” ges till skyskrapor som visat sig särskilt värdefulla för sin stad och sin omgivning, och tar ett stort antal kriterier i beaktande, bland annat miljö, teknisk prestanda och arkitektonisk genomslagskraft.

Sällskapets motivering för priset lyder: ”Ikonisk, häpnadsväckande och inspirerande – den ovanliga byggnaden har haft ett stort inflytande på branschen och har gett Malmös skyline ett unikt utseende. Projektet har inspirerat arkitekter världen över alltsedan det tillkännagavs för 15 år sedan. Turning Torso har tveklöst påverkat utformningen av höga byggnader det senaste decenniet, inte minst när det gäller 3-D geometrisk design.”