Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, sep, 23 2017
Senaste Nytt

Brostaden köper kontorsprojekt i Hagastaden

Bild: Diakrit
Bild: Diakrit
Publicerad av
Tommy Ekholm - 10 dec 2015

Brostaden köper kontorsfastigheten Torsplan 2 i Hagastaden Stockholm av NCC och samtidigt så tecknar NCC avtal om förvärv av en kontorsfastighet i Solna Business Park.

Försäljningen av Torsplan 2 genomförs som en bolagsaffär med ett värde om cirka 1,6 miljarder kronor. NCC:s förvärv i Solna Business park omfattar cirka 35 000 - 40 000 kvadratmeter kontorsbyggrätt och är villkorat av ny detaljplan.

– Hagastaden i Stockholm är ett bra exempel på hur NCC, tillsammans med Stockholm stad har utvecklat området till en attraktiv och tillgänglig stadsdel. Samtidigt som vi säljer vårt andra lyckade projekt i området är vi också väldigt glada över att få genomföra en bytesaffär med Brostaden vilken ger oss möjligheten att utöka vår projektportfölj med ett nytt spännande projekt i attraktiva Solna Business Park, säger Carola Lavén, affärsområdeschef för NCC Property Development.

Affären genomförs som en bytesaffär med Fastighets AB Brostaden. NCC säljer genom en bolagsaffär kontorsprojektet Torsplan 2 till Fastighets AB Brostaden med ett värde om cirka 1,6 miljarder kronor. Brostaden beräknas tillträda fastigheten under första kvartalet 2017.

Fastigheten har en total uthyrningsbar yta om omkring 23 000 kvadratmeter kontor, handel och service i markplan. Uthyrningsgraden är för närvarande 71 procent och NCC lämnar hyresgarantier på de vakanta lokalerna i 24 månader, motsvarande cirka 40 miljoner kronor, från tillträdesdagen.

NCC ingår samtidigt ett förvärvsavtal villkorat av att en ny detaljplan vinner laga kraft, av en kontorsfastighet i Solna Business Park. Fastigheten rymmer idag en kontorsbyggnad från 1980-talet om cirka 11 000 kvadratmeter. NCC avser att påbörja ett planarbete med Solna stad för att vidareutveckla fastigheten för 35 000 – 40 000 kvadratmeter kontor, service och handel i markplan. Affären genomförs som en bolagsaffär med ett värde om cirka 280 miljoner kronor.