Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, okt, 24 2017
Senaste Nytt

Första stora kontorsetableringen i Barkarbystaden

Bild: Järfälla kommun
Bild: Järfälla kommun
Publicerad av
Tommy Ekholm - 17 dec 2015

Lidl satsar på Järfälla och flyttar sitt huvudkontor och 200 anställda till nya lokaler i Barkarbystaden. Det är den första stora kontorsetableringen i Barkarbystaden som fortsätter att växa.

Barkarbystaden är Järfällas största utvecklingsområde och ska byggas som ett långsiktigt hållbart bostads- och arbetsområde med varierad bebyggelse av stadskaraktär, där närheten till ny kollektivtrafik tas tillvara. Med Lidl Sveriges etablering i Barkarbystaden tas ett stort kliv mot att utveckla platsen till en riktig blandstad med många arbetsplatser och samtidigt ett nytt kontorsläge i nordvästra Stockholm.

– Det är glädjande att Lidl Sverige väljer att etablera sitt huvudkontor i Barkarbystaden. Det innebär att Järfälla, som en av Sveriges mest expansiva kommuner för bostadsbyggande, även får fler arbetsplatser, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S).

Järfälla kommun och Lidl Sverige har under hösten fört en dialog som har resulterat i ett ramavtal för att reglera principerna för utveckling av bolagets nya huvudkontor och tillhörande konceptbutik i Barkarbystaden.

Lidl Sverige har en stark miljöprofil inför planeringen av sitt nya huvudkontor. Kvarteret ska miljöcertifieras och såväl medarbetare som kunder ska kunna ladda sina elbilar inom området.

– Vårt sökande efter ett lämpligt område för ett nytt huvudkontor ledde oss till Barkarbystaden. Det är ett område med spännande möjligheter och infrastrukturprojekten som är på gång passar oss utmärkt. Vi ser fram emot att arbeta vidare med att vidareutveckla projektet till ett färdigt huvudkontor, säger Johan Augustsson, fastighetsdirektör på Lidl Sverige.

Tanken är att Lidl Sverige ska flytta in till sina nya lokaler i slutet av år 2018.