Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, sep, 23 2017
Senaste Nytt

Besqab köper byggrätter i Nacka strand

Foto: Anders Frankson
Foto: Anders Frankson
Publicerad av
Tommy Ekholm - 22 dec 2015

Besqab köper cirka 220 byggrätter i Nacka strand. Köpeskillingen uppgår till omkring 230 miljoner kronor, vilken betalas i samband med tillträde som beräknas ske i slutet av 2016.

Säljare är The Carlyle Group.

Nacka strand är centralt beläget i Nacka med närhet till både Stockholm City och Saltsjön. Området erbjuder bra kommunikationer till city via buss eller med pendelbåt. Under 2025 beräknas den nya tunnelbanan vara klar med en uppgång i närområdet. Nacka strand är under omvandling till en levande stadsdel med både bostäder, kontor, restauranger, skolor och butiker.

Besqabs förvärv innefattar två projekt om 40 respektive 180 lägenheter. En stor andel av bostäderna i båda projekten får ett högt läge, flera med sjöutsikt. Detaljplanearbete pågår och försäljningsstart planeras till slutet av 2016.

– Det är glädjande att vi fortsätter utöka vår byggrättsportfölj med så attraktiva byggrätter som läget i Nacka strand erbjuder. Området är under omvandling till en varierad stadsdel med höga boendekvaliteter, vilket vi är glada att vara en del avsäger Johan Westring, chef för Affärsutveckling och exploatering på Besqab.