Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, sep, 23 2017
Senaste Nytt

Gavlegårdarna bygger nytt på Gävle Strand

Foto: Peab
Foto: Peab
Publicerad av
Tommy Ekholm - 08 jan 2016

Under januari 2016 kommer Peab, på uppdrag av Gavlegårdarna, att påbörja etapp två av flerbostadshus i kvarteret Iris på Gävle Strand. Det är fyr- och femvåningshus som byggs.

Totalt är det 68 stycken lägenheter och tre stycken lokaler samt ett gruppboende med sex stycken lägenheter med personal- och gemensamhetsutrymmen. Inflyttning beräknas ske i slutet av 2017.

På taken kommer solceller att placeras ut som ett komplement till den övriga elen. De tre butikslokalerna kommer att ligga ut mot kanalen med en torgyta utanför. I kvarteret kommer det även att finnas goda möjligheter till att cykla. Stationära cykelpumpar kommer att placeras ut och det kommer att finnas lämpliga ytor för cykelförvaring.

Gävle Strand kommer att fortsätta utvecklas flera år framöver, men redan nu finns det i området både minilivs, fik och restaurang, men även förskola, hälsocentral och vård- och omsorgsboende.

Gavlegårdarna har i uppdrag att bygga 750 nya lägenheter under en femårsperiod från 2016 och Gävle Strand är en del av det.