Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, okt, 24 2017
Senaste Nytt

Skanska bygger om Linnéuniversitetet

Bild: Tengbom
Bild: Tengbom
Publicerad av
Henrik Ståhl - 19 jan 2016

Skanska har tecknat ett tioårigt hyresavtal med Linnéuniversitet i Kalmar samt ett byggentreprenadkontrakt på cirka 1 miljard kronor. Dessutom har man tagit en en order gällande om- och tillbyggnad av ytterligare lokaler på universitetsområdet med ett ordervärde på cirka 500 miljoner kronor. 

Skanska bygger tre nya huskroppar på totalt 43 000 kvadratmeter, inklusive underliggande garage, på den östra delen av universitetsområdet. En byggnad ska inrymma universitetsbiblioteket medan de övriga två inrymmer lärosalar, kontor och laboratoriesalar.

Det andra kontraktet innebär om- och tillbyggnad av tre hus, upp till sex våningar höga, på västra delen av universitetsområdet med en ungefärlig yta på 22 000 kvadratmeter, inklusive källardel. Här ska primärt lärosalar, aulor och kontor inrymmas.

Projektet väntas sysselsätta totalt närmare 500 personer och stort fokus läggs vid en hållbar byggprocess och omsorg vad gäller materialval och energibesparande lösningar. Målsättningen är att såväl om- och tillbyggnation som nyproduktion ska kunna miljöcertifieras enligt LEED.

Byggstart är planerad till februari 2016 och arbetena ska vara färdiga till sommaren 2019 för den västra delen och till sommaren 2020 för de nyproducerade husen på den östra delen av universitetsområdet.