Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, okt, 24 2017
Senaste Nytt

Stort intresse för bostadsrätter till studenter

Foto: SSM
Foto: SSM
Publicerad av
Henrik Ståhl - 20 jan 2016

Studentbackens första projekt Twin House i Djursholms Ösby är nu slutsålt. Intresset för de 30 studentlägenheterna med upplåtelseformen bostadsrätt har varit stort. Över 2000 personer hade anmält sitt intresse.

- Vi är mycket glada över den respons som vår idé med studentbostäder upplåtna med bostadsrätt har fått av marknaden och att konceptet verkligen fungerar. Vår utgångspunkt är att ge unga studenter en produkt som, förutom en bostad under studietiden, även utgör första steget in på den annars så tuffa bostadsmarknaden i Sveriges storstäder, säger Staffan Sälg, vd på Studentbacken i ett pressmeddelande.

I två år har Studentbacken arbetat med att ta fram detaljplanen som blev lagakraftvunnen i oktober och bygglovet godkändes av Danderyds kommun den 9 december 2015. Nu kan man påbörja produktionen av de 30 studentlägenheterna.

Twin House ligger i nära anslutning till Roslagsbanan. De 30 enrumslägenheterna uppförs i två stadsvillor. Lägenheternas storlekar varierar mellan 22 och 35 kvadratmeter. Utformning är modern och yteffektiv med samma funktioner som en stor lägenhet.