Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, sep, 23 2017
Senaste Nytt

Spaden i jorden för Sjöbodarna

Bild: Gisteråsjöstrand Arkitektur
Bild: Gisteråsjöstrand Arkitektur
Publicerad av
Henrik Ståhl - 21 jan 2016

Det första spadtaget för Sjöbodarna, ett nytt kvarter med flerbostadshus i trä på Storsjö strand i centrala Östersund, är avklarat. Bakom projektet står Martinsons och Persson Invest, som genom det gemensamma bolaget Sjöbodarna i Östersund AB vill främja klimatsmart och hållbart byggande.

Martinsons och Persson Invest står tillsammans bakom kvartetet Sjöbodarna, som utgörs av en U-formation med fyra huskroppar på mellan två och sex våningar och med totalt 50 lägenheter.

Intresset för att bo i området Sjöbodarna har också varit stort.

– 35 av 50 lägenheter är sålda och den första etappen av Sjöbodarna beräknas vara inflyttningsklar redan i december 2016. Bostäderna har ett sjönära och centralt läge och det i kombination med en attraktiv bostadsmiljö har bidragit till det stora intresset, säger Mikael Salomonsson, vdMartinsons Byggsystem i ett pressmeddelande.

Cirka 5 500 kvadratmeter KL-trä och limträ kommer att användas i byggandet av Sjöbodarna, som är ett av flera större projekt som Martinsons genomför de närmaste åren.

– Vi rustar för att kunna genomföra ännu fler projekt. Samtidigt som vi bygger Sjöbodarna ökar vi vår förädlingskapacitet genom investera 80 miljoner kronor i en utökning av vår produktionslinje i KL-trä, säger Mikael Salomonsson.