Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, okt, 24 2017
Senaste Nytt

Magnolia häver projekt i Uppsala

Foto: Anders Frankson
Foto: Anders Frankson
Publicerad av
Henrik Ståhl - 21 jan 2016

Magnolia Bostad har hävt avtalen med säljaren Bergsporten avseende Uppsala-projektet Huvudkontoret, med 90 bostadsrättslägenheter. Projektet har tidigare inte resultatförts och Magnolia "arbetar med att bedöma kostnaderna" med anledning av hävningen.

 

Enligt Magnolias pressmeddelande är bakgrunden att man ska ha hindrats från att utföra grundläggningsarbeten av Bergsporten, vilket enligt Magnolia är en förutsättning för byggnationen av de bostäder som ingår i projektet.

 

Projektet ska ha rört sig om en tredimensionell fastighetsbildning som Magnolia Bostad förvärvat från Bergsporten. Bostäderna skulle placeras ovanpå ett garage som Bergsporten skulle fortsätta att äga.

 

"Magnolia Bostad har under en tid försökt lösa situationen men tvingas nu konstatera att situationen är sådan att leverans av lägenheterna till Magnolia Bostads kunder inom en rimlig tid inte kan garanteras.  Magnolia Bostad anser Bergsporten AB vållande till denna situation som uppkommit och kommer hålla Bergsporten AB ansvarigt för den skada som bolaget orsakat", meddelar Magnolia.

(Six News)