Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, okt, 24 2017
Senaste Nytt

Nytt köpcentrum i Varberg

Bild: Aspelin Ramm Fastigheter
Bild: Aspelin Ramm Fastigheter
Publicerad av
Henrik Ståhl - 27 jan 2016

Lugnetrondellen blir namnet det nya köpcentrumet som ska byggas på Värnamovägen 6, ett par kilometer norr om centrala Varberg.

Totalt omfattar Lugnetrondellen 24 000 kvadratmeter butiksyta fördelat på ett tiotal butiker mellan 500 och 7000 kvadratmeter och beräknas vara klart under 2017.

– Vi planerar för en bra och bred blandning av olika butiker som vi samlar på ett nytt, modernt och lättillgängligt sätt. Framförallt är det volymhandel inom exempelvis elektronik, hem och fritid samt byggvaruhandel. Dessutom ser vi gärna att någon spännande restaurangverksamhet etablerar sig här, säger Lennart Karlsson, vd på Aspelin Ramm Fastigheter i ett pressmeddelande.

I samband med bygget av Lugnetrondellen förändras även infrastrukturen i Varberg. De närmaste åren ska Västkustbanan grävas ner i en tunnel under Varberg. Tågstationen och Varbergs hamn flyttar norrut och dessutom planeras nya hållplatser för kollektivtrafiken runt Lugnetrondellen.

Det är redan klart att Biltema ska etablera sig i det nya köpcentrumet. De tecknar avtal om att förvärva 7000 kvadratmeter och påbörjar redan i år bygget av sitt nya varuhus.