Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, okt, 24 2017
Senaste Nytt

Serneke klara för nytt projekt i Kungälv

Bild: Serneke
Bild: Serneke
Publicerad av
Tommy Ekholm - 28 jan 2016

I december 2015 kontrakterades Serneke av Förbo att bygga omkring 60 hyresrätter i stadsdelen Kongahälla, centrala Kungälv. Nu tilldelas Serneke ett nytt projekt i samma område.

På uppdrag av Riksbyggen kommer Serneke att bygga 81 lägenheter och två lokaler. Bostadsrättsföreningen, Brf Vildsvinet, består av tre fristående flerbostadshus i fem till sex plan tillsammans med den anslutande innergården. Gemensam källare och garage kommer att finnas under huskropparna.

– Det är oerhört stimulerande att få uppföra ett till projekt i detta expansiva område i Kungälv. Det är en bra möjlighet för Serneke att visa Riksbyggen hur detta kvarter kan uppföras på ett sätt där det goda samarbetet genererar ett gott slutresultat, säger Christer Larsson, arbetschef på Serneke.

Husen byggs energieffektivt och lägenheterna varierar i storlek från ett till fem rum och kök.

Projektet är beräknat vara värt omkring 145 miljoner kronor och enligt Riksbyggens beställning ingår ett krav som förutsätter att försäljningen av lägenheter går enligt ett igångsättningsmedgivande. En option finns för ett fortsatt samarbete för bygget av nästa kvarter i samma område. Byggstart för Brf Vildsvinet är beräknad efter sommaren 2016 och inflyttning 2018.