Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, okt, 24 2017
Senaste Nytt

Ny boendeform för trygghet

Bild: Riksbyggen
Bild: Riksbyggen
Publicerad av
Henrik Ståhl - 28 jan 2016

I ett samarbete mellan Nässjö kommun och Riksbyggen  omvandlas Parkgården i Nässjö till ett trygghetsboende som drivs i form av en kooperativ hyresrättsförening, meddelar Riksbyggen i ett pressmeddelande.

Om några dagar säljs fastigheten och den nybildade samverkande hyresrättsföreningen tar över ägande och drift av fastigheten från och med den 1 februari.

Målet är att ingen av nuvarande hyresgäster ska behöva flytta ifrån huset under renoveringsperioden, därmed har det rått inflyttningsstopp sedan i juni 2015. Renoveringen är planerad i tre omgångar där den första etappen startar hösten 2016. Enligt planen ska trygghetsboendet med 71 lägenheter vara klart september 2018.

 

”Långsiktig samhällsbyggare”

- Vi ser att samarbetet med Parkgårdens förening ”Trygga Hem” och Nässjö kommun är en naturlig del i vår ambition att vara en långsiktig samhällsbyggare. Det är mycket glädjande att vi tillsammans med Nässjö kommun kan vara med och skapa kommunens första kooperativa hyresrättsförening, säger Ove Mårtensson, verksamhetschef inom fastighetsförvaltning på Riksbyggen i pressmeddelandet.