Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, okt, 24 2017
Senaste Nytt

750 nya studentbostäder i Stockholm

Foto: Stocckholms Studentbostäder
Foto: Stocckholms Studentbostäder
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 03 feb 2016

 

Stiftelsen Stockholms Studentbostäder (SSSB) har fått klartecken till bygge av cirka 750 nya studentbostäder. Området där bostäderna ska byggas heter Lappkärrsberget och hör till Stockholm studentbostäders satsning där dem siktar på att bygga 2,000 nya studentbostäder. Produktionen av de nya studentbostäderna planeras starta i början av nästa år och delar beräknas vara klart för inflyttning under 2017. Detta skriver Stockholms Studentbostäder i ett pressmeddelande.

- Många studenter väljer bort Stockholm som bostadsort på grund av underskottet av studentbostäder. Det vill vi som ledande studentbostadsägare råda bot på. Våra nya bostäder vid Lappkärrsberget kommer tillsammans med produktionen av 250 nya bostäder i Solna att generera över 1,000 nya studentlägenheter de närmaste åren. Det är ett paradexempel på att vi på Stockholms studentbostäder tar oss an uppgiften att vara en möjliggörare för Stockholm som konkurrenskraftig kunskapsregion, säger Ingrid Gyllfors, vd på Stockholms studentbostäder i pressmeddelandet.

De nya studentbostäderna kan byggas tack vare möjligheten till fristående förtätning på egen mark. De kommer främst att byggas lägenheter med ett rum och pentry. Sedan tidigare har Stockholms studentbostäder ett stort antal bostäder vid Lappkärrsberget. Med det nya tillskottet kommer antalet att uppgå till nästan 3.000.