Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, okt, 24 2017
Senaste Nytt

Partners Group tar över från Profi Fastigheter

Foto: Profi Fastigheter
Foto: Profi Fastigheter
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 09 feb 2016

 

Som ett led i avvecklingen har investeringsfonden Profi Fastigheter sålt de kvarvarande fastigheterna till Partners Group, som är en global kapitalförvaltare med ett totalt kapital på ca 450 miljarder kronor. Detta skriver Profi Fastigheter i ett pressmeddelande.

Portföljen utgörs av tio fastigheter i Stockholm och den totala uthyrningsbara arean beräknas uppgå till ca 100 000 kvadratmeter. Partners Group kommer att fortsätta att samarbeta med Profi Fastigheter som kommer att ta över uppdraget att i egenskap av rådgivare arbeta med den fortsatta förvaltningen av fastigheterna, samt genomförandet av affärsplanerna. Portföljen innehåller flera utvecklingsfastigheter som kräver betydande investeringar över de kommande åren.

-Vi är otroligt nöjda över att slutföra vårt första förvärv helt inriktat på Stockholm och ser fram emot att utveckla fastigheterna tillsammans med Profi Fastigheter. Vi har gjort flera förvärv i Norden de senaste åren och tror på en fortsatt stark utveckling av fastighetsmarknaden, säger Fabian Neuenschwander, vice vd, Partners Group i ett pressmeddelande. 

Partners Group har sitt huvudkontor i Schweiz och tillträdet genomfördes den 4 februari.