Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, sep, 23 2017
Senaste Nytt

Malmö Arena Towers tar form

Bild: Wingårdhs/Mats Mattson
Bild: Wingårdhs/Mats Mattson
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 09 feb 2016

Projekteringen av Malmö Arena Tower ligger nu i startgroparna och planeras ligga tätt intill Malmö Arena Hotell, som också får en utbyggnad i samband med bygget. I nuläget beräknas fastigheterna sammanlagt ligga på omkring 15 000 kvadratmeter och kommer att kunna erbjuda kommersiella ytor och även bostäder. Bostäderna kommer att ligga på de övre planen av byggnaden med vy över Malmö, Köpenhamn och Ven.

-Dels är vår vision att bygga till vårat Hotell med 2,000 kvadratmeter och cirka 80 rum, sen att  bygga 7 000 kvadratmeter kontor, och ovanpå det en 3D-baserad fastighetslösning, med bostäder ovanpå, säger Mikael Jacobsen, anläggningskoordinator på Parkfast.

Vem eller vilka som kommer få uppdraget att rita byggnaderna är ännu inte fastställt. Wingårdh och Mats Mattson har anlitats i ett tidigare skede, vem som i slutändan kommer att rita huset kommer beslutas genom upphandling.

 - Vår målsättning är att ha en detaljplan klar till hösten, med en byggstart nästa vår med vissa arbeten som vi behöver göra. Sen att färdigställa under 2019, avslutar Mikael Jacobsen.