Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, sep, 23 2017
Senaste Nytt

Händelserik vecka på Malmömässan

Fredrik Reinfeldt talar.  Foto: Easyfairs
Fredrik Reinfeldt talar. Foto: Easyfairs
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 12 feb 2016

Nyligen arrangerades Fastighet-, El-, samt Skydd & Säkerhetsmässorna på Malmömässan i Malmö. En av höjdpunkterna under mässorna var när före detta stadsminister, Fredrik Reinfeldt avslutade första mässdagen genom att prata om Sveriges roll i omvärlden, då drygt 400 åhörare samlades kring scenen. Detta skriver Easyfairs i ett pressmeddelande.

 Totalt fanns det fyra scener med talare som bland annat Terje Johansson, VD, MKB, Eva Zdolsek från Svenska Hus, HSB Living Lab samt Peter Narbe säkerhetschef på MFF.

Under mässdagarna korades vinnaren av priset för Sydsveriges smartaste fastighet därWillhems första ”tänkande hus”, korades till vinnare. Fastigheten på Blidvädersgatan är byggd 1956 och är ett exempel på hur modern teknik kan lyftas in i ett äldre hus och därmed skapa förutsättningar för ett modernt IT-liv samt ett hållbart boende. Smarta tjänster som förenklar för hyresgästen och ökar tryggheten i fastigheten kombineras med solceller och energisnål utrustning som minskar energianvändningen. Tävlingen är menad att skapa uppmärksamhet och medvetenhet om vikten av smart teknik som leder till ett hållbart samhälle

Tillsammans hade de olika mässorna 260 utställare och samlade 7 194 besökare.