Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, okt, 24 2017
Senaste Nytt

Skola byggs ut i Linköping

Foto: Kruosio
Foto: Kruosio
Publicerad av
Henrik Ståhl - 17 feb 2016

Lejonfastigheter har fått i uppdrag av Linköpings kommun att bygga ut Folkungaskolan, för att möta behovet på fler högstadieplatser.

Lejonfastigheter bygger en ny skolbyggnad mellan idrottshallen och kyrkogården. Den blir tre våningar hög på 3 000 kvadratmeter, och kommer att innehålla undervisningssalar i musik och hemkunskap och basenheter för högstadiet.

Tillbyggnaden skapar 270 nya elevplatser och med dagens 300 högstadieelever kommer Folkungaskolan framöver husera närmare 600 elever i årskurs 7-9.

 Byggstart i mars Markarbetet påbörjas i slutet av februari och byggstart sker under mars. Till sommaren 2017 ska den nya byggnaden vid Folkungaskolan stå klar.

- Vi kommer även att inom befintliga byggnader göra anpassningar av NO-salar, utöka kapaciteten i matsalen samt uppföra en passage till den nya byggnaden. Utöver det genomför vi planerat underhåll, säger Johan Larsson, Lejonfastigheters projektledare.

Den nya byggnaden kommer att certifieras som Miljöbyggnad Silver, vilket innebär att den uppfyller svenska bygg- och myndighets högt ställda krav på material, energianvändning och inomhusmiljö såsom dagsljus, ljudmiljö och ventilation.

Entrepenör blir Peab, som utför tillbyggnaden och anpassningarna av Folkungaskolan.