Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, sep, 23 2017
Senaste Nytt

Varberg Energi tog emot byggnadspris

Flisan af Varberg. Bild: Varberg Energi
Flisan af Varberg. Bild: Varberg Energi
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 24 feb 2016

Nyligen delade Varbergs kommun ut ”Byggnadspriset 2015”, som är en belöning för värdefulla insatser inom området för byggnadsutformning. Årets pris gick till Varberg Energi för biobränsleanläggningen Flisan af Varberg. Detta skriver Varberg Energi i ett pressmeddelande.

I juryns motivering kan man läsa att biobränsleanläggningen bidrar till att Varberg Energis fjärrvärmesystem till största delen är fossilfritt och att byggnaden visar på god tillgänglighet och framhåller kretsloppstänkande i nyttjande av flis och solceller.

Byggnaden har utformats som ett skepp och är ritat av arkitekt Tomas Hago, Liljewalls Arkitekter i Göteborg och har designats med anknytning till kust och hav för att harmonisera, smälta in i och förbättra närmiljön, för att inspirera och lyfta fram omtanken om det förnybara och vårt ansvar om ett framtida hållbart samhälle.

För att kunna bli aktuell för priset krävs det att den nominerade byggnaden lever upp till tre av sju uppställda kriterier. Varberg Energi kvalade in på punkterna kretsloppstänkande, energieffektivitet och arkitektur.