Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, sep, 23 2017
Senaste Nytt

Ombyggnaden av Husby Centrum är igång

Husby Centrum. Foto: M3 bygg
Husby Centrum. Foto: M3 bygg
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 25 feb 2016

Arbetet med upprustningen av Husby Centrum är igång. Befintliga butiker och lokaler, tillbyggnad av livsmedelsbutik, inglasning av nergång till T-bana, väderskydd i glas över torgytan är några delar som ska förnyas. Projektet innefattar även förberedelser för ett nytt bostadshus med grundläggning och två våningsplan upp till torgnivå, samt en ny ramp till entrétorget. Hela ombyggnaden beräknas pågå till mitten av 2019, detta skriver M3 bygg i ett pressmeddelande.

Bygget är uppdelat i 9 etapper. Den första etappen som nu påbörjats avslutas under våren 2016. Övriga etapper är optioner som Svenska Bostäder har möjlighet att ropa av under tiden.

-Vi är väldigt glada att upprustningen av Husby centrum nu äntligen går från ord till handling. Efter ett intensivt dialogarbete med affärsidkare och boende i Husby kan vi nu sätta igång ett efterlängtat upprustningsarbete. Husby förtjänar verkligen att få ett bra och trivsamt centrum med god service, säger Pelle Björklund, vd på svenska Bostäder i pressmeddelandet.