Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, okt, 22 2017
Senaste Nytt

Godkänt planprogram för Forsåker

Samlingsplats i Forsåker. Illustration: Mölndala fastigheter
Samlingsplats i Forsåker. Illustration: Mölndala fastigheter
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 25 feb 2016

 Kommunfullmäktige i Mölndal har godkänt planprogrammet för den nya stadsdelen Forsåker.Syftet med planprogrammet är att ge en grund för kommande detaljplaner framöver samt en fortsatt exploatering av området, detta skriver Mölndala fastighet i ett pressmeddelande.

 

 

– Planprogrammet lägger fast principer för kommande utveckling. Närmast väntar framtagande av detaljplaner. Med godkännandet i ryggen fortsätter etableringen av Forsåker med full kraft, konstaterar Anders Ohlsson, vd för kommunalägda Mölndala Fastighet i pressmeddelandet.

 

Forsåker beräknas vara ett utav Västsveriges största byggprojekt under de kommande tio åren och kommer att bestå av närmare 3 000 bostäder, vilket innebär att antalet boende beräknas blir omkring 6 000, vilket innebär närmare tio procent av kommunens totala invånarantal. Av bostäderna planeras en tredjedel bli hyresrätter. Därefter tillkommer omkring 100 000 kvadratmeter bruttoarea för kontor, handel, service och kultur.

 

Det kommer även att byggas förskolor och skolor. Förskolan beräknas behöva erbjuda 30-talet avdelningar med plats för omkring 550 – 600 barn och även en grundskola för drygt 500 elever, samt en skolgård som kan användas även efter skoltid som en slags näridrottsplats.