Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, sep, 23 2017
Senaste Nytt

Riksbyggen köper fastighet i Helsingborg

Triangeln. Bild: Riksbyggen
Triangeln. Bild: Riksbyggen
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 26 feb 2016

Riksbyggen har förvärvat fastigheten Triangeln 3, i stadsdelen Miatorp, Helsingborg. Riksbyggen planerar att bygga omkring 600 bostäder i fastigheten och kommer framförallt att bestå av hyresrätter. Tidigare ägare av huset var fastighetsbolaget Klövern och tillträde sker den 7 mars 2016, detta skriver Riksyggen i ett pressmeddelande.

Riksbyggen räknar med att kunna starta byggandet av de nya bostäderna inom cirka ett år efter tillträdet, detta skriver Riksbyggen i ett pressmeddelande.

– Genom förvärvet av Triangeln 3 kan vi nu starta ett av våra hittills största projekt för byggande av hyresrätter. Det råder en stor efterfrågan på hyresrätter och nu kommer vi att kunna ge Helsingborg ett rejält tillskott av nya bostäder. Det blir ett spännande bostadsområde med en variation av bostadsstorlekarna, bland annat med mindre lägenheter som kan passa bra för unga, säger Carl-Johan Hansson, chef för affärsområden fastigheter på Riksbyggen i pressmeddelandet.

Fastigheten har en total volym på omkring 65 000 kvadratmeter där totalt 50 000 kvadratmeter  är byggrätter för bostäder.