Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, okt, 24 2017
Senaste Nytt

Peab bygger hamnterminal i Tromsö

Tromsö hamnterminal. Illustration: Björn Bygg
Tromsö hamnterminal. Illustration: Björn Bygg
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 26 feb 2016

Peab har, genom dotterbolaget Björn Bygg, fått i uppdrag av Tromsö Havn KF att bygga den nya hamnterminalen i Tromsö. Kontraktssumman uppgår till omkring 305 miljoner kronor. Terminalen, som beräknas bli om cirka 12 000 kvadratmeter stor, har byggstart i april och beräknas öppna i februari 2018. Detta skriver Peab i ett pressmeddelande.

Hamnterminalen är tänkt att fungera som en signalbyggnad och knutpunkt i Tromsö för alla resande både på land och till sjöss. Hamnen har idag cirka 1,4 miljoner passagerare per år och med den nya terminalen på plats är målet att antalet passagerare ska fördubblas. 

− Vi vill vara en viktig samhällsbyggare i Tromsö och det här projektet är verkligen något som utvecklar samhället. Vi vet att en ny terminal är efterlängtad av invånare, turister och det lokala näringslivet, säger Arild Østgård, vd Björn Bygg i pressmeddelandet. Bygget omfattar bland annat gods- och passagerarterminal, kontor, busstation och ankomsthall för Hurtigrutten. Utöver detta uppförs också ytor för restauranger och kajområde.