Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, sep, 23 2017
Senaste Nytt

Visuellt spännande forskningscenter

Huvudbyggnaden och den till ytan största delen av forskningscentret vid Deakin University med mjuka gavlar, färgaccenter i grönt och ett raffinerat linjespel i fasaden. Foto: Andrew San Photography
Huvudbyggnaden och den till ytan största delen av forskningscentret vid Deakin University med mjuka gavlar, färgaccenter i grönt och ett raffinerat linjespel i fasaden. Foto: Andrew San Photography
Interiören är ljus och avskalad. Foto: Andrew San Photography
Interiören är ljus och avskalad. Foto: Andrew San Photography
Arkitektstudion GHD Woodhead har ritat forskningscentret Australian Future Fibres Research and Innovation Centre (AFFRIC) vid Deakin University i Waurn Ponds i delstaten Victoria, Australien.  Foto: Andrew San Photography
Arkitektstudion GHD Woodhead har ritat forskningscentret Australian Future Fibres Research and Innovation Centre (AFFRIC) vid Deakin University i Waurn Ponds i delstaten Victoria, Australien. Foto: Andrew San Photography
Publicerad av
Willeam Vendel - 26 feb 2016

Australiska arkitektstudion GHD Woodhead har skapat ett visuellt spännande center för utveckling och tillverkning av karbonfiber i delstaten Victoria i Australien.

Arkitektstudion GHD Woodhead har utformat det nya forskningscentret Australian Future Fibres Research and Innovation Centre (AFFRIC) vid Deakin University i Waurn Ponds i delstaten Victoria, Australien.

Forskningscentret utgör en del av universitetets Geelong Technology Precint och det är ett samarbetsprojekt mellan Deakin University, Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO) och Victorian Centre for Advanced Materials Manufacturing (VCAMM). CSIRO har till uppgift att bevara Australiens djur- och växtliv i en ekologisk hållbar miljö på land och i havet.

Byggprojektet omfattar förutom utformningen av det nya forskningscentret även en separat byggnad för CSIRO:s utveckling av material och fiber, en utbyggnad av de befintliga forskningslokalerna för Deakins Centre for Materials and Fibre Innovation och en byggnad för utveckling av karbonfiber för VCAMM.

– Vårt mål var att sammanföra industriella utmaningar med forskningens institutioner och att integrera forskningens kunskap med industrin, säger arkitekterna.

Med AFFRIC får Australien sin första anläggning för tillverkning av karbonfiber, och det blir dessutom den första i världen att vara förlagd på ett universitetsområde och som är en del av en statligt finansierad organisation för forskning.

FAKTA GHD Woodhead: GHD Woodhead är en multidisciplinär arkitekt- och designstudio baserad i Australien. Kontor i Adelaide (huvudkontor), Brisbane, Melbourne, Perth, Sydney och i Manila, Filipinerna. Totalt 56 anställda varav 25 arkitekter, även landskapsarkitekter, stadsplanerare, industridesigner, inredningsdesigner och inredningsarkitekter.