Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, sep, 23 2017
Senaste Nytt

GIH-badet rustas upp

Bild: AIX Arkitekter
Bild: AIX Arkitekter
Publicerad av
Henrik Ståhl - 01 mar 2016

Akademiska Hus ska investera drygt 118 miljoner kronor i totalrenoveringen av GIH-badet på Östermalm i Stockholm. Anledningen är att badet måste moderniseras och samtidigt göras mer tillgängligt för alla gäster.

I projektet ingår en totalrenovering av byggnaden, men där stommen behålls och stor vikt läggs på att lyfta fram den ursprungliga interiörens karaktär. Badet består idag av två bassänger – en 25-meters bassäng samt en mindre undervisningsbassäng. Dessa kommer att finnas kvar men utrustas med nya tekniska system, där exempelvis den nya renvattenanläggningen utformas efter väl etablerad teknik. 

Renoveringen medför också att arbetsmiljön för de som arbetar på GIH-badet förbättras avsevärt, till exempel genom att ett säkrare och bättre system för kemikaliehantering skapas. För att öka tillgängligheten justeras entrén med hiss till alla plan. Marken utanför entrén kommer att anpassas så att handikappfordon enkelt kan stanna för att hämta eller lämna besökare. Även badets fasad och fönster kommer att renoveras.

Renoveringen startar under hösten 2016 och GIH-badet planeras kunna öppna igen för allmänheten under andra halvan av 2018.