Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, sep, 23 2017
Senaste Nytt

Nykvarns nya centrum tar form

Bild: Reflex
Bild: Reflex
Publicerad av
Henrik Ståhl - 01 mar 2016

Detaljplanen för Nykvarns nya centrum har vunnit laga kraft och nu har arbetet med att förnya centrum inletts. Scandinavian Property Group utvecklar Nykvarns Centrum med Box Bygg som entreprenör.

Totalt byggs 36 000 kvadratmeter innehållande 300-350 bostadsrätter och hyresrätter samt kommersiella lokaler innehållande handel, kontor och offentlig service. I centrum skapas också 500 parkeringsplatser.

Den 15-åriga drömmen om ett nytt centrum, överensstämmande med visionen om ett "ungt, vilt och vackert" Nykvarn, börjar närma sig ett förverkligande. Satsning kommer att tillföra mer än 300 bostäder till kommunen och den stora utmaningen blir att bygga ett helt nytt centrum, samtidigt som befintlig verksamhet fortgår på samma plats.

Bob Wållberg, kommunstyrelsens ordförande, är mycket nöjd med den detaljplan och vision som Reflex Arkitekter tagit fram tillsammans med kommunen.

- För alla som efterlyst småskaligheten så menar jag att vi lyckats fånga den, trots flervåningshus. Det har gjorts bland annat genom att variera materialval, takutformning och höjder kring de olika torgrummen, säger han i ett pressmeddelande.

- Nu börjar ett stort pussel läggas och det är inte klart förrän tidigast om 6 år, säger Jonas Bill, projektutvecklare och vd på Box Bygg, entreprenören i projektet.

De två arkitektkontor som är engagerade i arbetet är Reflex och Scheiwiller Svensson Arkitektkontor.