Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, sep, 23 2017
Senaste Nytt

Nytt hälsocenter byggs i Flemingsberg

Technology for Health ingår i Stockholms växande Life Science-kluster. Bild: Tengbomgruppen
Technology for Health ingår i Stockholms växande Life Science-kluster. Bild: Tengbomgruppen
På Technology for Health:s hemsida går det att följa bygget via webbkamera. Bild: Arcona och Veidekke
På Technology for Health:s hemsida går det att följa bygget via webbkamera. Bild: Arcona och Veidekke
Publicerad av
Tommy Ekholm - 03 mar 2016

I Flemingsberg i Huddinge kommun byggs nya fastigheter för Stockholms växande life science-kluster. Projektet, som för den första etappen fått namnet Technology for Health, består av två fastigheter. I oktober 2015 togs första spadtaget till projektets andra byggnad, Neo.

Bredvid Karolinska Universitetssjukhuset i Flemingsberg byggs Technology for Health, som ska kombinera utbildning, forskning och näringsliv med fokus på life science och vård. De största hyresgästerna i de båda nya byggnaderna blir KTH, Röda Korsets Högskola och Karolinska Institutet. Neo ska innehålla lokaler för forskning och utbildning, med Karolinska Institutet som hyresgäst, med inflyttning i slutet av 2017.

Byggnaden där KTH och Röda Korset ska husera är klar för inflyttning i juni. Under mars månad kommer provningar och slutbesiktning att påbörjas. Med etapp två som gäller byggnaden Neo växer nu stomme och bjälklag upp.

- Med tanke på byggets storlek så flyter det på väldigt bra. Entreprenören, Veidekke/Arcona signalerar att de inte bara kommer hålla tidplanen, utan till och med kanske blir klara tidigare än utsatt tid för den andra etappen, säger Håkan Karlsson, projektchef på SveaNor.

De två byggnaderna kommer att uppföras på en fastighet utanför entrén till Karolinska Universitetssjukhuset inom kvarteren Medicinaren 23 och 25 i Flemingsberg, Huddinge. Fastigheten utgör en så kallad 3D-fastighet vilket är en tredimensionell fastighetsbildning byggd ovanpå ett befintligt garage. Båda byggnaderna kommer att ha en bred kapacitet i de tekniska systemen och vara väl anpassade till hyresgästernas verksamhet.

- Vi har haft en väldigt god dialog med samtliga hyresgäster. De har en vana av sådana här typer av projekt och mycket bottnar i att hyresgästerna deltar aktivt i processen, säger Håkan Karlsson.