Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, sep, 23 2017
Senaste Nytt

Torsplan 2 vann prestigefyllt miljöpris

Mottagandet av priset. Foto: NCC
Mottagandet av priset. Foto: NCC
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 09 mar 2016

På BREEAM Awards gala i London igår tog NCC byggda fastigheten, Torsplan 2, emot priset för bästa nya handelsbyggnad, och vann därmed över de 40 övriga tävlande fastigheter från hela Europa. Detta skriver NCC i ett pressmeddelande.

– Torsplan ligger mig varmt om hjärtat. Fastigheten möter både social hållbarhet och de högsta miljökraven i världen. Kombinationen av sunt inomhusklimat och tillgång till träning och annan service gör att de som vistas här kommer att må bra. Torsplan har också en viktig roll i utvecklingen av stadsdelen Hagastaden och dess life science-profil som vi medvetet har jobbat hårt med att tillföra stadsdelen, säger Olle Forsberg, regionchef på NCC Property Development i pressmeddelandet.

Juryn, som består av oberoende branschdomare, motiverade vinsten med följande ord:

‑ Projektet får priset för sin höga nivå på design och för en förnuftig och praktisk helhetslösning.

NCC har en ambition om att certifiera Torsplan 2 i den högsta nivån Outstanding enligt det internationella miljöcertifieringssystemet BREEAM. Byggnaden blir därmed ett av få projekt i världen med den höga miljöklassen. Miljöcertifieringen innebär bland annat stor hänsyn till inomhusmiljö, ekologi, livscykel, avfall samt energi- och vattenanvändning.

BREEAM Awards är ett årligt event som lyfter fram BREEAM-fastigheter utifrån bland annat design och konstruktion.