Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, okt, 24 2017
Senaste Nytt

NCC tar order i Linköping

Foto: NCC
Foto: NCC
Publicerad av
Henrik Ståhl - 21 mar 2016

NCC har fått i uppdrag av Fastighets AB L E Lundberg att bygga 374 nya hyresrätter i Södra Ekkällan i Linköping.  Ordervärdet är 515 miljoner kronor.

Lägenheterna, som kommer att miljöklassas enligt Miljöbyggnad Silver, fördelar sig i två kvarter där varje gård omsluter en innergård med underliggande garage. Husen kommer att till största delen bestå av puts och tegel och byggas som i lamellhus 4-10 våningar.

– Södra Ekkällan är ett spännande område som har vuxit snabbt. Områdets närhet till både stadskärnan och rekreationsområden gör det mycket attraktivt för boende. Dessutom ligger flera stora arbetsplatser i närheten. Dessa bostäder blir ett välkommet tillskott till vårt befintliga fastighetsbestånd i Linköping, säger Peter Whass, vd på Fastighets AB L E Lundberg i ett pressmeddelande.

Byggstart är planerad till hösten 2016 förutsatt att detaljplan och bygglov vunnit laga kraft. Färdigställande och inflyttning sker etappvis och det sista huset beräknas vara färdigt för inflyttning i slutet av 2019.