Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Forsen renoverar Bocanderska Palatset

Foto: Forsen
Foto: Forsen
Publicerad av
Henrik Ståhl - 29 mar 2016

Bocanderska Palatset som ligger i kvarteret Pumpstocken på Birger Jarlsgatan i Stockholm ska renoveras. Fastighetsägaren Hufvudstaden har anlitat Forsen för att leda arbetet med att totalrenovera fasaden.

– Ett av de större momenten blir att byta ut gamla bärande stenpelare mot nyhuggna. Även gamla konsoler och fönsteromfattningar ska bytas ut. Stenen kommer från Öland och Baerlocher i Schweiz och huggs av mycket skickliga stenhuggare. Samma stenhuggare som arbetar med slottets renovering där vi sköter byggledningen, säger Samantha Bonnevier, projektledare, Forsen i ett pressmeddelande. Förutom det ska balkongerna repareras och höjas, hela fasaden omputsas och fönstren ska få ny färg.

Huset är ritat av Georg Hagström och Fritiof Ekman och stod färdigt 1900. Man skrev då i Svenska Dagbladet ”Gentemot de omgifvande husen verkar denna nybyggnad som en gäll fanfar”.

Huset var rikt dekorerad med vackra stenar, guldmosaik och alfreskomålningar. Idag återstår endast stenen från ursprungsdekorationerna.

Arbetet kommer att pågå fram till senhösten 2016.

Annons

Annons

Annons