Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jun, 19 2019
Senaste Nytt

Schneider vill lära barn och unga mer om energiförbrukning

Harry Luiro är glad att kunna visa upp nyheten "Emoji". Foto: Sanna Kesselfors
Harry Luiro är glad att kunna visa upp nyheten "Emoji". Foto: Sanna Kesselfors
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 05 apr 2016

Schneider electric har monter A 33:10, och är global specialist inom energihantering och automation. Bolaget tillverkar bland annat ställverk på kraftsidan och automationssystem för både fastighet och industri. På Nordbygg ställer de ut olika produkter som till exempel laddstolpe för el-bil, men framförallt den nya datorskärmen ”Emoji” som visar upp elförbrukningen i realtid genom att visa smileys som indikerar hur mycket energi som går åt just nu. ”Emoji” är framtagen för att undervisa barn och ungdomar på ett enkelt och roligt sätt om vad energiförbrukning innebär, och finns uppmonterade på omkring 40 förskolor i landet.

 -Vi vill lära barnen hur elanvändingen ser ut och hur det går till på ett enkelt sätt, för att de redan nu ska bli medvetna om energiförbrukningen. Det började egentligen som ett utbildningsprojekt och resulterade i att den förskolan som använde sig av datorskärmen även sparade tio procent  av sin energiförbrukning, vilket är otroligt kul, säger Harry Luiro, Marknadschef, till Byggnyheter.se

-Nordbygg går ju bara vartannat år, så det är alltid extra kul att komma hit och se ansikten som man känner igen, men även nya. Det är en stor möjlighet att visa upp nya produkter och skapa nya affärsmöjligheter, men även att visa på att utvecklingen går framåt vilket berör alla, avslutar Harry.

Annons

Annons

Annons