Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 17 2019
Senaste Nytt

At Six väljer Wingårdhs för takuppdrag

Bild: Wingårdhs
Bild: Wingårdhs
Publicerad av
Henrik Ståhl - 07 apr 2016

Nu tar taket på livsstilshotellet At Six form. Den två våningar stora takrestaurangen med tillhörande bar och terrass under öppen himmel öppnar i mars 2017 vid Brunkebergstorg i Stockholm. Prisbelönta Wingårdhs har fått uppdraget att skapa inredningen.

Takkrogen omfattar runt 1000 kvadratmeter, fördelat på två plan. Den ena våningen rymmer restaurangen, medan det övre planet består av bar med en stor uteservering. Det finns i Wingårdhs design en stark formmässig koppling mellan de olika ytorna, men samtidigt är tanken att de skall bidra med varsin egen och unik upplevelse. Lågmäld elegans i restaurangen, lite mer dekadent 70-tals feeling i baren och en fyllig och ombonad känsla på terrassen.

Designtemat är inspirerat av Frida Ronges matfilosofi där japanska metoder möter lokala råvaror. Wingårdhs har även låtit byggnadens arkitektur influera materialvalen.

- För att närma oss en "japansk metod" har vi fördjupat oss i några klassiska japanska begrepp (tatami, shakkie, shoji, tokonoma) som vi tolkat och applicerat, berättar Helena Toresson, uppdragsledande arkitekt på Wingårdhs. Detta har varit vägledande i allt från rumsplanering och att förhöja delar av interiören, till att hantera utsikten och ljuset.

Därefter valde Wingårdhs att addera de "lokala råvarorna" i form av en skandinavisk materialpalett med tydliga 70-talsinfluenser, som minner om den tid då byggnaden uppfördes. 

At Six rymmer:

  • 343 hotellrum, varav tre nybyggda panoramavåningar och ett 40-tal små och stora sviter
  • Flertalet restauranger och barer, inklusive Nordens främsta takkrog
  • Gym & wellness
  • 2000 m2 event- och mötesarena.

At Six drivs av Petter Stordalens hotellgrupp Nordic Hotels & Resorts, tillsammans med bl.a. The Thief Oslo, Copperhill Åre, Yasuragi Hasseludden, Skt Petri Köpenhamn samt grannhotellet Hobo. Hotellen och restaurangerna är en del av Urban Escape Stockholm som växer fram i kvarteret mellan Hamngatan, Regeringsgatan och Brunkebergstorg. 5 fastigheter, 4 gator och 2 torg med kontor, hotell, handel, restauranger, mötesplatser och servicetjänster.

Annons

Annons

Annons