Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 18 2019
Senaste Nytt

White vann Glaspriset

Johanneberg Science Park. Foto: Åke E:son Lindman
Johanneberg Science Park. Foto: Åke E:son Lindman
Publicerad av
Henrik Ståhl - 08 apr 2016

White arkitekter tog emot Glaspriset, då framtidsklustret Johanneberg Science Park i Göteborg belönades med branschens högsta utmärkelse. 

- Vi är stolta över vinsten och glada över att byggherren lagt ribban så högt med projektet, säger Johan Lundin, chef för White i Göteborg som ligger bakom den vinnande arkitekturen.

Förutom att erövra själva Glaspriset blev White även det mest nominerade kontoret i tävlingen, där bedömningen görs utifrån kriterierna arkitektur, funktion och innovation. Kontorets övriga nomineringar var Quality Hotel Globe respektive Skandiascenen vid Cirkus, bägge i Stockholm. Alla tre kännetecknas av glas i kreativ framkant.

Landmärket Johanneberg Science Park är en mötesplats som designats av White för att stimulera samverkan och kreativt arbete. Kombinationen av arkitektur, teknik och hållbarhet i en nytänkande helhet manifesterar den nya fastighetens roll som dynamo för bygg- och samhällssektorn i Västsverige.

Juryns motivering: "Två sammanlänkade kontorshus (i grunden ganska vanliga med mörka kärnor för kommunikation, service och teknik omgivna av ljusa öppna kontorsytor) är Samhällsbyggnadssektorns nya mötesplats på Chalmers Tekniska Högskola. Det enkla grundkonceptet har utvecklats till en fantastisk glasbyggnad som med stor precision och konstnärlighet på olika sätt utnyttjar glasets tekniska, funktionella och estetiska egenskaper. De böljande svarta och gyllene glasfasaderna binds samman i bryggor av spegelglas vilket skapar ett fyrverkeri av komplexa speglingar; en illusionskonst på högsta nivå."

Annons

Annons

Annons