Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Livet på en klipphäll

FOTO: ALEXANDRE MERMILLOD
FOTO: ALEXANDRE MERMILLOD
FOTO: ALEXANDRE MERMILLOD
FOTO: ALEXANDRE MERMILLOD
FOTO: ALEXANDRE MERMILLOD
FOTO: ALEXANDRE MERMILLOD
Publicerad av
Willeam Vendel - 06 maj 2016

En familj som flyttade in i ett hus på en bergsplatå i Coupeaux, ett litet samhälle i Les Houches i Alperna i västra Frankrike, ställdes inför en svindlande utmaning när man skulle modernisera och öppna upp sin nya bostad med stora glaspartier mot den vackra omgivningen.

Projektet initierades när huset som är byggt på en naturlig bergsplatå, Soleya à Coupeaux Haute Savoie, i distriktet Les Houches bytte ägare. Den nya familjen ville ha in mer ljus och inte minst öppna upp mot fler spektakulära vyer från det unika läget med milsvid utsikt ner över dalen och mot den omkringliggande skogen och bergsmassivet. För uppdraget anlitade man arkitektbyrån Chevallier Architectes i den närbelägna populära skidorten Chamonix.

Huset hade ursprungligen ett vegetativt tak, för att bättre smälta in i det vackra landskapet, vilket familjen också valde att behålla. Familjen ville maximera användandet av solenergi och man valde därför att öppna upp fasaderna. Samtidigt byttes isoleringen i hela huset till mer högpresterande material.

Den största förändringen utgörs av en tillbyggnad av ett nytt vardagsrum som är lika stort som resten av huset tillsammans. Tillbyggnaden med sina väggar i glas och lackerat aluminium, kontrasterar effektfullt mot det ursprungliga husets stenfasad. – Huset på bergsplatån har med detta fått två spännande arkitektoniska karaktärer som kompletterar varandra fint i den natursköna omgivningen, säger arkitekterna.

FAKTA BERGHUSET SOLEYA: Plats: Coupeaux, Les Houches, Frankrike Projekttyp: renovering och tillbyggnad Bostadsyta: 190 kvadratmeter Påbörjat 2014, färdigställt 2015 Kostnad: 670 000 Euro netto

FAKTA CHEVALLIER ARCHITECTES: Kontor i Chamonix, Les Houches, Frankrike Familjeföretag i tre generationer Filosofi baserad på: kvalitet, innovation och hållbara konstruktioner med minimal energianvändning

Annons

Annons

Annons