Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Helix utvalt till Arkitekturbiennalen

Foto: BSK Arkitekter
Foto: BSK Arkitekter
Foto: BSK Arkitekter
Foto: BSK Arkitekter
Foto: BSK Arkitekter
Foto: BSK Arkitekter
Publicerad av
Henrik Ståhl - 10 maj 2016

Den rättspsykiatriska anläggningen Helix i Flemingsberg ställs ut i den nordiska paviljongen under Arkitekturbiennalen i Venedig. 

Arkitekturbiennalen i Venedig uppmärksammar i år nordisk arkitektur under temat ”In Therapy: Nordic Countries Face to Face”. Utställningen vid den nordiska paviljongen inkluderar under curator David Basulto ett hundratal bidrag från Sverige, Norge och Finland. Ett av de utvalda bidragen är Helix, en rättspsykiatrisk anläggning ritad av BSK Arkitekter på uppdrag av fastighetsbolaget Locum.

– Helix har formats av verksamhetens mål, deras kunskap och vilja att driva vårdens utveckling framåt. Målet var att skapa en modern vårdmiljö med hög säkerhet som tillvaratar platsens kvaliteter. Helix placerades på en vacker naturtomt med utsikt i alla fyra väderstreck, vilket använts i arkitekturen så att naturen alltid är närvarande när man rör sig i anläggningen. Vi hoppas och tror att Helix bidragit till att utveckla vården som bedrivs i byggnaden, säger Anna Bergström, arkitekt och vice vd på BSK Arkitekter i ett pressmeddelande.

Mostra Internazionale d'Architettura, Arkitekturbiennalen i Venedig, är världens viktigaste arena för samtida arkitektur. Årets upplaga är den 15e i ordningen och har fått namnet ”Reporting From The Front” och undersöker vilken roll arkitektur kan spela i att förbättra förhållanden för människor jorden runt. Biennalen öppnar 28 maj 2016.

Annons

Annons

Annons