Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, mar, 19 2019
Senaste Nytt

Studentlägenheter vid Lindholmspiren

Bild: Älvstranden Utveckling AB
Bild: Älvstranden Utveckling AB
Publicerad av
Henrik Ståhl - 17 maj 2016

Från och med i höst kommer det finnas 156 studentlägenheter strax intill Lindholmspirens färjeläge. Det är Älvstranden Utveckling AB som hyr ut mark till Urban Cribs som kommer bygga mobila studentlägenheter.

Lindholmen är en del av Älvstadens område. Och enligt visionen för Älvstaden ska området vara testarena och driva innovationsutveckling.

Studentbostäderna har tillfälligt bygglov om 10+5 år, varje lägenhet kommer bli cirka 26 kvadratmeter och är planerade som ett rum och kök.

- Urban Cribs bygger bostäder snabbt och anpassar layout efter kundens behov, säger Torbjörn Browall på Urban Cribs i ett pressmeddelande. Vid Lindholmspiren bygger vi mobila bostadslägenheter och eftersom det rör sig om studentlägenheter i klassisk marin hamnmiljö, har vi valt att beklä utsidan med stål så att lägenheten får formen och utseendet av en marin fraktcontainer.

Byggnationerna startar i slutet av sommaren och delas upp i två etapper med första inflyttning i slutet av september. Lägenheterna kommer att kunna tecknas via Boplats.

Annons

Annons

Annons