Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 20 2019
Senaste Nytt

Myresjöhus vann i Botkyrka

Bild: Myresjöhus
Bild: Myresjöhus
Publicerad av
Henrik Ståhl - 19 maj 2016

Riksten Friluftsstad i Botkyrka ordnade en anbudstävling där fem byggherrar fick lämna in förslag. Förslagen bedömdes bland annat utifrån kriterierna höjdsättning, boendekvalité och projektets bidrag till stadsdelen som landmärke.

Myresjöhus bidrag utsågs till vinnare med ett förslag med en blandning av bostadstyper, från små lägenheter till friliggande villor. Bidraget innebär att 48 bostäder byggs med goda boendemiljöer med utsikt och uteplats med västersol. Högst upp på kullen bildar bostäderna en ring med terrasser som skapar ett karakteristiskt och dramatiskt inslag. På kullen anläggs också en mindre utsiktsplats så att fler kan ta del av utsikten mot Lida friluftsområde. Beräknad inflyttning under 2017. Lars Avermalm, projektchef för Riksten Friluftsstad AB: – Som kommersiell exploatör är vi unika med att arrangera en anbudstävling som denna. Resultatet blev ett jättefint förslag som även är ekonomiskt fördelaktigt för inblandade parter. 

Rikstens friluftsstad

Rikstens friluftsstad är en stadsdel med naturnära boende med varierande boendeformer.. Fullt utbyggd kommer stadsdelen inrymma ca 2.500 bostäder, förskolor och skola för årskurs 1-9, ett tusental arbetsplatser samt handel och service. 

Stadsdelen utvecklas i nära samarbete mellan Riksten Friluftsstad AB och Botkyrka kommun. Riksten Friluftsstad AB ägs av Peab och är ett av många utvecklingsprojekt inom Peab Bostadsutveckling.

Annons

Annons

Annons